Dagtochten

Rondvaart Amsterdam / Zaandam voor groepen - "Voor Pampus liggen"

Dagje uit "Voor Pampus liggen" moet je een keer ervaren! Dat kan comfortabel en inclusief catering, dus compleet verzorgd vanuit Amsterdam of Zaandam voor een scherpe "All-in" prijs.

Programma/vaartijden:

10.00 uur: Vertrek.

U stapt rond 10.00 uur aan boord van één van onze Moby partyschepen. De kapitein met zijn bemanning verwelkomt u met koffie of thee (tweede kop gratis) en vers banketbakkersgebak en zet koers over 't IJ naar de Oranjesluizen om te schutten naar het Buiten IJ. Na de sluis wordt onder de Schellingwouderbrug doorgevaren. Voorbij Nieuwendam en IJburg komt na het passeren van de vuurtoren het fort eiland Pampus midden in het IJmeer voor de kust van Muiden en Muiderberg al gauw in beeld.

Ca. 11.15 uur entree en rondleiding Pampus (is inclusief)

Aankomst op Pampus, centraal gelegen in het IJmeer. Dit beroemde en mysterieuze forteiland, dat eens werd gebouwd als militair fort te dienen, heeft al een roemruchte geschiedenis achter de rug. In de eerste wereldoorlog werd het zo strategisch gelegen fort daadwerkelijk gebruikt als militaire basis. Nadat u voet aan wal heeft gezet, wordt onder leiding van de deskundige gidsen vanuit de expositieruimte begonnen met de zwerftocht door de onderaardse gewelven van Pampus. Deze toch leidt door donkere gangen en ruimtes, zoals de keuken, de telegraafkamer, het hospitaal, de kruitkamers en de enorme geschutkoepels. Met een beetje fantasie komt het fort tot leven en maakt u mee hoe het was, om als militair eenzaam op Pampus gelegen te zijn.

12.45 uur

Tijdens de terugvaart wordt het uitgebreide Captains lunchbuffet inclusief onbeperkt koffie/thee en (karne)melk gepresenteerd terwijl u geniet van het uitzicht.  

Ca. 14.00 uur Ontscheping/einde programma. 

Prijs: € 62,50 p.p. 

(Let op! Al te boeken vanaf 40 passagiers)

Middagsuggestie 1: Verlenging met 2 uur extra varen  14.00 – 16.00 uur 

Het programma kan op verzoek worden uitgebreid met een “rondje” KNSM eilanden aan ’t IJ te Amsterdam. Tijdens de tocht varen we u langs IJburg, Nieuwendam en Schellingwoude door de Oranjesluizen naar het centrum van Amsterdam en Zeeburg. U zult versteld staan van de bijzondere architectuur. Tijdens de afwisselende rondvaart wordt u getrakteerd op een barconsumptie naar keuze en een warm borrelgarnituur voor de hartige trek.
Meerprijs € 19,50 p.p.

Middagsuggestie 2: Verlenging 14.00-16.00 uur: Bezoek Muiderslot inclusief entree en rondleiding.

Na de rondvaart tijdens het lunchbuffet over het IJmeer meert de boot af aan de steiger dietoegang geeft aan de tuinen bij het in 1280 door Floris V gestichte Muiderslot aan de monding van de rivier de Vecht. In het door P.C. Hooft bekend geworden slot verzorgt een gids de groepsrondleiding door de fraai ingerichte zalen en kamers.
 
Meerprijs € 24,50 p.p.
Het forteiland Pampus Muiderslot vanaf Moby Queen

Lees meer: Rondvaart Amsterdam / Zaandam voor groepen - "Voor Pampus liggen"

Rondvaart Amsterdam / Zaandam voor groepen - Reisje langs de Vecht, Vecht, Vecht

Fantastische dag uit van 4 of 6 uur varen met "All-in" programma aan boord.

PROGRAMMA/VAARTIJDEN:

10.00 uur: vertrek boottocht vanuit Amsterdam of Zaandam

Aan de loopplank wordt u hartelijk ontvangen door de kapitein en bemanning van de partyboot Moby Queen met zonneterras, het bekende zusterschip van het 1e schip van de rederij de "Moby Dick". Nadat de kapitein het sein heeft gegeven om te vertrekken wordt koers gezet richting de IJ-boulevard voor de rondvaart op de Vecht.Terwijl u geniet van 2 koppen koffie/thee met vers banketbakkersgebak vaart u langs het KNSM eiland en de Sumatrakade en wordt koers gezet richting Amsterdam Rijnkanaal. We varen langs Zeeburg, Diemen en IJburg ongeveer 10 kilometer tot aan de Weesperbrug. Het schip draait bakboord uit en vaart het water Smal Weesp op. We passeren vier bruggen, de Uitkomst, Roskambrug, Zwaantjesbrug en de Sluisbrug. Aan Smal Weesp staat de welbekende molen 't Haantje, waar ooit Fred Oster heeft gewoond. Voorts valt de gerestaureerde villa Casparus op, bekende bewoners waren de familie Van Houten van de chocoladefabriek. Weesp heeft ook een Herengracht en na de openstaande sluis draaien we de Vecht op, richting de Vechtbrug van Weesp naast het fort Ossenmarkt. U vaart langs de grachtenpanden en de jachthaven van Weesp en al gauw komen de molens De Eendracht en Vriendschap in beeld. U zult versteld staan van het landelijke uitzicht en van de prachtige woonarken gelegen aan de oevers van Weesp. Terwijl u geniet van het Captains lunchbuffet gaan wij richting het karakteristieke Nigtevecht. Bezienswaardigheden zijn o.a. het monument fort Hinderdam en het kasteel Zwaanwijck. Prachtige tuinen en landhuizen op de oevers van Nigtevecht. Na het pontje van Nigtevecht komen we bij de sluis van Nigtevecht voor de terugvaart naar Amsterdam.
 
14.00 uur: einde programma 

Prijs: € 52,50 p.p. (Let op! Al te boeken vanaf 40 passagiers)

Tip! Boek 2 uur extra varen op de Vecht met bezoek kaasboerderij te Vreeland.
 
Het programma wordt dan varen van 10.00 - 16.00 uur en het schip keert dan zuidelijker, namelijk bij de molen te Vreeland. Aangekomen bij de nostalgische Kaas- en IJsboerderij "De Willigen" te Vreeland wordt u ontvangen door de kaasboerin voor een rondleiding en het proeven van acht soorten kaas met verse melk, karnemelk en appelsap.
 

16.00 uur: terugkomst en ontscheping.

Meerprijs: € 19,50 p.p.
 
Arrangement in het kort:
2x koffie/thee met vers banketbakkersgebak bij vertrek.
4 uur varen naar rivier de Vecht vanuit Amsterdam of Zaandam.
Uitgebreid Captains lunchbuffet met onbeperkt koffie/thee en melk in de middag.
Evt. uitbreiding: 2 uur varen met rondleiding en proeverij bij kaasboerderij "De Willigen".
Met ons partyschip langs de Vecht

Lees meer: Rondvaart Amsterdam / Zaandam voor groepen - Reisje langs de Vecht, Vecht, Vecht

Rondvaart Amsterdam / Zaandam voor groepen - Rondje Pampus

Programma/vaartijden:

10.00 uur start programma

Vanuit Amsterdam of Zaandam stapt u tegen 10.00 uur aan boord van één van onze Moby schepen. De kapitein en bemanning verwelkomt u en zet koers over ’t IJ naar de Oranjesluizen om te schutten richting het IJmeer, waar centraal gelegen tegenover Muiden en het “Buiten IJ” het forteiland Pampus is gebouwd.

Ondertussen serveert de bediening 2x kop koffie/thee en vers banketbakkers gebak. Zulks smaakt voortreffelijk op het water. Na ongeveer 5 kwartier uur varen doemt het forteiland Pampus voor u op. De kapitein vaart om het hele eiland heen en vertelt u over de roemruchte geschiedenis van het forteiland.

In vroeger eeuwen lagen schepen letterlijk voor Pampus.  Het IJsselmeer - toen nog Zuiderzee - was de enige toegang tot de Amsterdamse haven. In de middeleeuwen toen de schepen nog niet zo groot waren, konden ze langs het eiland varen. In de 17e eeuw ten tijde van de VOC werden de zeeschepen steeds groter. Ze kregen meer diepgang en dreigden in het zand te blijven steken. Vandaar de uitspraak.

In 1887 werd een fort op Pampus aangelegd en maakte het eiland deel uit van de Stelling van Amsterdam. (De Stelling van Amsterdam is een verdedigingskring rond de hoofdstad Amsterdam welke tussen 1880 en 1920 door het Departement van Oorlog is gebouwd. Het omvat onderwaterzettingen en 36 forten, twee kustforten, twee vestingen, drie batterijen en twee kustbatterijen.) Deze verdedigingslinie werd aangelegd uit bezorgdheid over de Frans-Duitse oorlog van 1870-1871.

Het gebied buiten de linie kon onder water worden gezet, waardoor de stad een onneembare vesting zou worden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was een regiment van 200 soldaten op Pampus gelegerd. Nederland bleef neutraal. Het regiment vertrok. Er bleef alleen een fortwachter op het eiland achter.

In de Tweede Wereldoorlog heeft de Stelling van Amsterdam geen militair strategische betekenis meer door de komst van vliegtuigen. In 1952 werd Fort Pampus opgeheven als vestingwerk. Op enkele proefschoten na is er nooit een schot gelost vanaf het eiland.

13.00 uur Terugkomst en ontscheping.

Prijs: € 29,50 p.p. (Let op: al te boeken vanaf 40 passagiers)

Meerprijs Captains Lunchbuffet aan boord: vanaf € 15,50 p.p., info bij catering.

Havengelden bij vertrek Zaandam (vanuit eigen haven met voldoende P.) is inclusief.

Havengelden Amsterdam voor reserveren van uw op- en afstaplocatie: € 135,00 incl. BTW.

Het forteiland Pampus

Lees meer: Rondvaart Amsterdam / Zaandam voor groepen - Rondje Pampus

Partyrederij Tisset

Correspondentieadres:
Rederij Tisset B.V.
Lindenlaan 122
1815 HJ Alkmaar

K.v.K.: 39049901

Bezoek/bezichtiging Moby Queen of Moby King:

Na telefonische afspraak:
Bel 072-507 1225

Direct doorgaan naar: