4-urige minicruise over de romantische Vecht

Opstap-rondvaart “all-in” vanuit het pittoreske stadje Weesp!

Het gaat gelukkig de goede kant op en er is weer een vooruitzicht om in de zomer een dagje uit te gaan, zeker als je bent ingeënt. Denk eens aan 4 uur relaxt rondvaren en genieten van de historische omgeving van de rivier de Vecht.

Stap aan boord van salonschip Moby Queen en geniet tijdens de rondvaart van de bezienswaardigheden van de Vecht. U zult het met eigen ogen zien: dit is de mooiste rivier van Nederland.

Deze zomer, In de maanden juli en augustus vertrekt mps Moby Queen van Party Rederij Tisset op alle zondagen om 11.00 uur vanuit het gezellige centrum van Weesp voor een 4 uur durende romantische vaartocht. Het salonschip is volledig rolstoeltoegankelijk en beschikt over een in restaurantstijl ingerichte panoramasalon en ook niet te vergeten ruime zonnedekken. Wat een uitzicht zo hoog boven het water!

Nadat de kapitein het sein heeft gegeven om te vertrekken wordt koers gezet richting de Vechtbrug van Weesp naast het fort Ossenmarkt. U vaart langs de grachtenpanden en de jachthaven van Weesp en al gauw komen de molens D’ Eendragt en De Vriendschap in beeld. U zult versteld staan van het landelijke uitzicht en de schitterende landhuizen aan de oevers. Nadat we de brug van Uitermeer zijn gepasseerd verlaten we het grondgebied van Weesp en gaan richting het karakteristieke Nigtevecht. Bezienswaardigheden zijn o.a. het monument fort Hinderdam en het kasteel Zwaanwijck. Prachtige tuinen en landhuizen op de oevers van Nigtevecht. Na het pontje komen we langs de sluis en brug van Nigtevecht en draaien aldaar stroomopwaarts richting Nederhorst den Berg. Molens, zomerwoningen, kaasboerderijen en oude gevels trekken aan u voorbij, het pittoreske Vreeland wordt bereikt met het in Moorse stijl opgetrokken Plantagehuis en het vermaarde hotel-restaurant De Nederlanden. De Moby Queen vaart langs de Nes terug naar het Amsterdam Rijnkanaal. Na ca. 10 minuten op volle kracht wordt tegenover Driemond stuurboord uit, het “Smal Weesp” opgevaren. Zoals de naam al doet vermoeden vereist deze waterweg uiterste stuurmanskunsten van de schipper. Na het rakelings passeren van molen ’t Haantje vaart de Moby Queen door de Heerengracht en via de sluis van Weesp terug naar het vertrekpunt.

“All-in” minicruise bestaat uit:

4 uur varen over de Vecht en terug door centrum van Weesp.
2x koffie/thee met vers banketbakkers gebak bij vertrek.
Rond 13.00 uur: Captains lunch incl. koffie/thee/melk

Wanneer:

Elke zondag in de maanden juli en augustus 2021.
Vertrektijd: 11.00 uur vanaf de steiger van de VVW aan de Hoogstraat to nr. 25

Prijs: € 39,50 p.p. Reserveren verplicht via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Smal Weesp bij molen 't Haantje

Partyrederij Tisset

Correspondentieadres:
Rederij Tisset B.V.
Lindenlaan 122
1815 HJ Alkmaar

K.v.K.: 39049901

Bezoek/bezichtiging Moby Queen of Moby King:

Na telefonische afspraak:
Bel 072-507 1225

Direct doorgaan naar: