“Rondje Weesp”
2,5 uur varen over de Vecht en Smal Weesp!

Het gaat gelukkig de goede kant op en er is weer een vooruitzicht om in de zomer een dagje uit te gaan, zeker als je bent ingeënt. Denk eens aan 2,5 uur relaxt rondvaren en genieten van de historische omgeving langs de gemeente grenzen en polders van Weesp.

Veilig en comfortabel varen op de Moby Queen volgens de richtlijnen van RIVM.

Wij gaan ervan uit dat door het vaccin en huidige lockdown het zeker mogelijk moet zijn om arrangementen aan te bieden als in seizoen 2020. In deze bijzondere tijden hebben wij in samenspraak met VVV Weesp besloten om voor de bezoekers weer rondvaarten te verzorgen in de nieuwe stijl, tegen een betaalbare prijs. U heeft volop de ruimte aan boord, omdat wij voorlopig 30 passagiers (net als in seizoen 2020) totaal per vaartocht zullen vervoeren. Dat garandeert u een ruime plek op het zonnedek en buiten achterdek. Mocht het wat minder goed weer zijn, dan is er ook voldoende ruimte aan de tafels in de panoramasalon, i.v.m. de nu nog geldende 1,5 meter bepaling om afstand van elkaar te kunnen houden. Daarnaast zijn er diverse extra hygiëne maatregelen getroffen aan boord en tijdens de tocht. Zo kunnen we er samen een leuke dag uit van maken. Want de Vecht blijft nou eenmaal elk jaar bekoren met prachtige vergezichten zo hoog vanaf het water.

Programma: 

Vanaf 13.30 uur heten wij u welkom aan boord. 14.00 uur; Nadat de kapitein het sein heeft gegeven om te vertrekken wordt koers gezet richting de Vechtbrug van Weesp naast het fort Ossenmarkt. Terwijl u geniet van 2 koppen koffie/thee met vers banketbakkersgebak vaart u op de Vecht langs de grachtenpanden aan de Hoogstraat en de jachthaven van Weesp en al gauw komen de molens De Eendracht en Vriendschap in beeld. U zult versteld staan van het landelijk uitzicht en van de prachtige woonarken gelegen aan de oevers van Weesp. Markant punt is het fort Uitermeer. Nadat we de brug van Uitermeer zijn gepasseerd verlaten we het grondgebied van Weesp en gaan richting het karakteristieke Nigtevecht. Bezienswaardigheden zijn o.a. het monument fort Hinderdam en het kasteel Zwaanwijck. Prachtige tuinen en landhuizen op de oevers van Nederhorst den Berg en Nigtevecht. Na het pontje van Nigtevecht komen we bij de brug met sluis van het Amsterdam Rijnkanaal. Na een vlotte overtocht op kanaal gaan wij tegenover Driemond, stuurboord uit de watergang “Smal Weesp” op om dwars door het centrum van Weesp te varen. Wat de naam “Smal Weesp” al doet vermoeden: de schepen kunnen hier amper elkaar passeren. Na molen ’t Haantje komt de 1e brug van Weesp in zicht. U vaart langs de Herengracht en u herkent de sfeer van het Oude Amsterdam. Na de Zwaantjesbrug wordt door de kolk van de sluis gevaren en nadat de brugwachter de Sluisbrug heeft geopend, draaien wij de Vecht weer op richting de steiger aan de Hoogstraat.

Arrangement in het kort:

2,5 uur varen vanuit Weesp over de Vecht en via Smal Weesp terug.
2x koffie/thee met vers banketgebak bij vertrek.

Wanneer:

Elke zaterdag in de maanden juni, juli en augustus 2021.
Vertrektijd: 14.00 uur vanaf de steiger van de VVW aan de Hoogstraat.

Prijs: € 27,50 p.p. Reserveren verplicht via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Partyrederij Tisset

Correspondentieadres:
Rederij Tisset B.V.
Lindenlaan 122
1815 HJ Alkmaar

K.v.K.: 39049901

Bezoek/bezichtiging Moby Queen of Moby King:

Na telefonische afspraak:
Bel 072-507 1225

Direct doorgaan naar: